Ako sa nám podarila miliónová životná poistka a potrebujete ju aj vy?

5. októbra 2023
|
670 zobrazení
|
3 minúty
|

„Celé poisťovníctvo je zlo, je to mafia.“ Aj takto reagujú niektorí ľudia, ktorí majú zlé skúsenosti s poisteniami alebo tomuto celému systému neveria. Keď počujú slovo poistka, tak sa tvária ako dieťa, ktorému dáte na desiatu namiesto keksíka jednu cibuľu. A teraz si predstavte, že si niekto uzatvoril poistenie s miliónovým krytím a platí za to nemalé peniaze. Toľko vyhodených peňazí von oknom. Poďme si vysvetliť, čo miliónová životná poistka je, ako vyzeralo jej vybavenie a zistite, či by ste mali nad ňou uvažovať aj vy.

Miliónová životná poistka za 490 eur mesačne

Aby som to uviedol na pravú mieru – miliónová poistka nie je žiadny špeciálny produkt poisťovní, ale klasické rizikové životné poistenie. V našom prípade išlo o klienta, ktorý má globálnejší cieľ. Tým je nahromadiť majetok v hodnote 1 000 000 €. 
Keď otvorí doma šuflík, tak tam ten milión nie je. Zatiaľ.

Ako je to možné? Životné poistenieklesajúcu tendenciu. To znamená, že po 30 rokoch by bolo poistné plnenie v prípade smrti už len 33 333 €. Ak okrem toho investuje do ETF fondov, za rovnaké obdobie si vybuduje majetok za viac ako 900- tisíc eur. Pekne to ukazuje graf nižšie.

Tento klient je podnikateľ, ktorý má firmy, investície a nehnuteľnosti. Tie mu generujú zaujímavé príjmy. Keďže sa vždy snažíme robiť komplexné rizikové životné poistenie, klientovi sme okrem miliónového krytia smrti pripoisťovali aj ostatné veľké riziká – invaliditu, kritické ochorenia a trvalé následky úrazu. Do zmluvy sme zahrnuli aj manželku a dieťa. 

Celé poistenie ho stojí mesačne 490 eur. Táto suma je výmena za 1 000 000 € na krytie smrti a približne 700 000 € na krytie invalidity. K tomu si ešte pridajme nemalé sumy na krytie trvalých následkov úrazu, kritických ochorení, manželky aj dieťaťa. Je to veľa alebo málo? Odpoveď nechám na vás.

Cesta zahŕňala lekárov, daňové priznania aj zaisťovňu

Proces riešenia takéhoto poistenia nebol až taký jednoduchý. Keďže výšku milión eur na poistení smrti neponúka žiadna poisťovňa kvôli limitom, bolo potrebné to rozdeliť do viacerých poisťovní. V tomto prípade boli 4.

Samozrejme, pri takýchto vysokých poistných sumách treba rátať s byrokratickým postojom zo strany poisťovní. Potrebujú zistiť čo najviac informácií o vašom zdravotnom stave, takže sa pripravte na absolvovanie lekárskych prehliadok aj dokladanie lekárskych správ.

Rovnako si v takýchto prípadoch overujú aj váš príjem. My sme museli dokladať daňové priznania za posledné 2 zdaňovacie obdobia. Ani spôsob schválenia nebol štandardný, ale muselo to ísť na schválenie do tzv. zaisťovne, čo je poisťovňa pre poisťovne. 

Celý tento proces sa natiahol na necelé 4 mesiace. Samozrejme, určite to ide aj rýchlejšie, ale všetko závisí od vašej šikovnosti a termínov u lekárov.

Pri miliónovej poistke treba rátať s byrokraciou, avšak stojí to za to.

Životné poistenie pre 1 z 10 klientov

A teraz prichádza hlavná otázka: „Pre koho vôbec také životné poistenie je?“ V 90 % prípadov pre nikoho, pretože aj my vždy riešime s klientmi príjmy a výdavky a na základe toho modelujeme poistenie na mieru. 

Avšak ak patríte k 10 % ľudí, ktorí majú tiež podobný motív ako tento klient, sú príjmovo bonitnejší a dáva im zmysel vymeniť pár stoviek eur za takéto krytie, tak miliónová životná poistka môže byť cestou aj pre vás.

Čo si z tohto článku vziať

Keď mal náš klient 25 rokov a bol tesne po vysokej škole, tak mal poistenie za 20 € mesačne. Keď prišla manželka, rodina a väčšie záväzky, tak to bolo na úrovni asi 100 € mesačne. A teraz je to takto.

Tým chcem povedať, že byť poistený neznamená poistenie raz uzatvoriť, platiť a nikdy sa k nemu nevrátiť. Tak ako sa vyvíja váš život, vaša rodina a váš príjem, tak isto by sa malo vyvíjať aj krytie prostredníctvom životného poistenia. Ozvite sa nám a my vo Vybavene sa radi pozrieme na to, či ste vy a vaši blízki chránení vo vašej aktuálnej etape.

Autor článku:

Paťo Hlivka

Ej kej ej náš životkááár. Od detstva ho fascinuje hudba a vo svojich voľných chvíľach dokáže za klavírom presedieť hodiny. Nenechá si ujsť žiadny futbalový zápas svojho obľúbeného tímu a ostáva mu verný aj napriek prehrám, čo sa potom odráža aj v jeho pracovnej sfére, kde ho prehry motivujú posúvať sa ďalej.

Páči sa vám článok? Pošlite ho ďalej.

Máte pocit, že vieme dať vaše financie do pohody?

Kontaktujte nás
© 2024 mam vybavene, s. r. o.
 – Web navrhla a vytvorila agentúra YNK media