Finančný sprostredkovateľ vám šetrí peniaze. Aké ďalšie výhody získate?

5. septembra 2023
|
263 zobrazení
|
3 minúty
|

Každý by chcel ušetriť a najradšej si spravil všetko sám – opravil auto, postavil dom, operoval sa či riešil finančné záležitosti. Vo väčšine prípadov to je ale kontraproduktívne. Ak nie ste automechanik, tak možno sa do opravy auta pustíte, ale väčšinou aj tak skončíte v autodielni. Ak nie ste murár, tak si často budete musieť po svojom majstrovaní zavolať odbornú pomoc. Ak aj ste lekár, asi by vám samooperácia neprešla. Tak prečo má človek pocit, že si sám pre seba vybaví najvýhodnejšiu hypotéku alebo najlepšie poistenie na trhu? Finančný sprostredkovateľ vám pomôže aj pri mnohých ďalších situáciách.

3 hlavné výhody, ktoré vám dá finančný sprostredkovateľ


1. Úspora času a financií

Nie nadarmo sa hovorí, že finančný sprostredkovateľ vám ušetrí čas aj peniaze. Na stretnutí vám vie dať prehľad celého trhu a porovnať finančné produkty. Pri vybavovaní hypotéky to platí dvojnásobne. Ak by ste si to chceli vyriešiť všetko sami, museli by ste si na to vyčleniť týždeň až dva dovolenky, aby ste tým procesom prešli sami bez pomoci

Tak prečo nevyužiť tie týždne dovolenky na niečo, čo vás bude viac napĺňať, a veci ohľadom hypotéky nechať na niekoho, kto sa v tom vyzná? Navyše sú jeho služby zadarmo, pretože je platený finančnými inštitúciami. Keďže vie po porovnaní produktov, aj už vašich uzatvorených, prísť aj s lacnejšími variantami, pre vás to v konečnom dôsledku môže znamenať viac ušetrených peňazí. 

2. Objektivita a nezávislosť

Objektivita je jednou z najväčších výhod oproti pracovníkovi v banke alebo poisťovni. Keď prídete do banky alebo poisťovne, tak sa určite nestane to, že vás pracovník pošle do konkurenčnej inštitúcie so slovami: „My nie sme najlepšia varianta pre vašu situáciu, choďte tuto vedľa.“ 

Predajú vám aj teplú vodu, len aby si splnili nejaké plány, a pritom to naozaj pre vás nemusí byť tá najlepšia možnosť, akú trh ponúka. Finančný sprostredkovateľ je v tomto úplne nezávislý, keďže spolupracuje a má vo svojom portfóliu na výber produkty viacerých spoločností. Nestáva sa, že predáva len jeden produkt. Okej, v niektorých spoločnostiach sa to stáva/stávalo, ale to je iná kapitola.

3. Dlhodobosť a prehľadnosť

Uzavretím zmluvy spolupráca so sprostredkovateľom nekončí, naopak iba začína (teda u tých skutočných sprostredkovateľov). Môžete s ním v budúcnosti riešiť ďalšie finančné záležitosti, prípadne servisovať a upravovať už aktuálne zmluvy. Bude sa o vás starať pri poistných udalostiach, pošle vám novinky z trhu, ktoré pre vás môžu byť prospešné, a vy sa na neho môžete kedykoľvek obrátiť. Napríklad aj vtedy, keď budete vyberať cestovné poistenie.

Príklad z praxe, ktorý sa stal možno aj vám

Prišli ste do banky s banálnou vecou, povedzme nastaviť niečo k platobnej karte. Už hneď spoza priehradky sa na vás usmieva pani či slečna. Prídete k nej s prosbou o pomoc s účtom a odídete s najvýhodnejšou investíciou, najvýhodnejším poistením aj druhým a tretím pilierom. Veď na dôchodok treba myslieť. 

To by bolo všetko fajn, až na to, že to nie je vôbec objektívne. Pani za prepážkou len plnila plán. Absolútne ju netrápilo, či sú dané produkty pre vás výhodné. O tom, že neboli porovnávané iné spoločnosti a produkty, samozrejme, nemôže byť ani reč. To by šla proti sebe. Vy z banky odchádzate vyžmýkaný ako citrón ale s pocitom, ako ste dobre nakúpili, a až neskôr narazíte na tento článok a zistíte, že nie je všetko tak ružové ako sa zdá. 

Toto všetko je len časť výhod, o ktoré prídete, ak sa všetko rozhodnete riešiť sami. Samozrejme, voľba je vždy na vás. Náš tím vo Vybavene miluje hľadať riešenia pre potreby našich klientov a vybaviť veci, ktoré finančáci bežne neriešia.
Zistite o nás viac.

Autor článku:

Paťo Hlivka

Ej kej ej náš životkááár. Od detstva ho fascinuje hudba a vo svojich voľných chvíľach dokáže za klavírom presedieť hodiny. Nenechá si ujsť žiadny futbalový zápas svojho obľúbeného tímu a ostáva mu verný aj napriek prehrám, čo sa potom odráža aj v jeho pracovnej sfére, kde ho prehry motivujú posúvať sa ďalej.

Páči sa vám článok? Pošlite ho ďalej.

Máte pocit, že vieme dať vaše financie do pohody?

Kontaktujte nás
© 2024 mam vybavene, s. r. o.
 – Web navrhla a vytvorila agentúra YNK media